2551029716 6943706059 Ανατολικής Θράκης 98, Αλεξανδρούπολη
hero image

ΥΠΕΡΠΟΙΟΤΙΚΟ
Βιολογικό παντοπωλείο Αλεξανδρούπολη
______

συχνές ερωτήσεις

 

Η επιχείρηση «Υπερποιοτικό» είναι εταιρία εμπορίας πιστοποιημένων βιολογικών προϊόντων και σε ελάχιστες περιπτώσεις πάρα πολύ καλών μη πιστοποιημένων τροφίμων που δεν υπάρχουν ως βιολογικά. Δραστηριοποιείται στο χώρο του λιανικού και χονδρικού εμπορίου. Είναι πιστοποιημένη από τον οργανισμό ΔΗΩ. Στην επιχείρηση «Υπερποιοτικό» είμαστε από τους πιο σκληροπυρηνικούς στον τομέα των βιολογικών.

Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ να είναι βιολογική η χημεία των τροφίμων μας, δηλαδή να μην έχουν τα τρόφιμά μας τοξικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα βάρους.

 

Ποιά τρόφιμα θα βρείτε στο κατάστημα «Υπερποιοτικό».
Σχεδόν τα πάντα. Ειδικευόμαστε στα οπωροκηπευτικά, γαλακτοκομικά, δημητριακά, σε ειδικά τρόφιμα που έχουν καταλυτική δράση στον οργανισμό και σε τρόφιμα που βοηθούν την αντιμετώπιση ορισμένων ασθενειών. Χαραστηριστικό της επιχείρησης είναι η πολύ καλή ποιότητα και ζωτικότητα των προϊόντων της ειδικά σε ό,τι αντιπροσωπεύει. Επίσης έχουμε μεγάλη και σωστή γνώση για τα τρόφιμα.

 

Τι είναι το «Βιολογικό Τρόφιμο»;
Θα απαντήσω απλά και σωστά στην παραπάνω ερώτηση όχι σύμφωνα με τη γεωπονική άποψη την οποία και γνωρίζετε οι περισσότεροι αλλά από καταναλωτικής-διατροφικής. Βιολογικό προϊόν-τρόφιμο είναι το διαχρονικά ασφαλές τρόφιμο για τον άνθρωπο που το τρώει και για τους απογόνους του. Αμέσως παρακάτω είναι η αιτιολόγηση.

 

Τι επιπτώσεις έχουν τα φυτοφάρμακα στον άνθρωπο-καταναλωτή;
Βλαβερές και ανθυγιεινές. Θα εξηγήσω απλά και σωστά το γιατί. Τα φυτοφάρμακα είναι φάρμακα για τα φυτά και τα θεραπεύουν αλλά για εμάς τους ανθρώπους είναι δηλητήρια. Αν διαβάσετε λίγο προσεκτικά τα κουτιά που έχουν τα συγκεκριμένα σκευάσματα θα δείτε μια νεκροκεφαλή με το «Χ» που είναι το παγκόσμιο σήμα θανάτου. Αν ένα άτομο τρώει πολύ μικρές ποσότητες ανθρωποδηλητηρίων δεν κινδυνεύει να πεθάνει γιατί η δράση αυτών των σκευασμάτων είναι μικρή σε σχέση με το βάρος του ανθρώπου. Με τα χρόνια όμως θα υπάρξουν κάποια προβλήματα υγείας από ελαφριάς μορφής μέχρι σοβαρής. Αν δεν σας ενοχλεί ίσως να έχετε και κάποιες ασθένειες της μόδας που κάποτε ήταν πολύ σπάνιες, τα βιολογικά τρόφιμα σας είναι περιτά. Να επισημάνω ότι τα τοξικά φυτοφάρμακα δεν επιφέρουν οπωσδήποτε σοβαρές ασθένειες, αυξάνουν τις πιθανότητες κάποιος να τις πάθει ειδικά αν κάνει και αρκετές άλλες καταχρήσεις υγείας στη ζωή του.

 

Τα λιπάσματα είναι κι αυτά επικίνδυνα ή όχι;
Τα λιπάσματα δεν είναι τοξικά για τον άνθρωπο, δεν βλάπτουν την υγεία άμεσα. Τα λιπάσματα δεν επιτρέπουν τον οργανισμό να είναι αρκετά υγιής. Δηλαδή δεν βλάπτουν τον οργανισμό αλλά δεν του δίνουν άφθονη υγεία γενικότερα. Στην πραγματικότητα δημιουργούν ένα είδος υποσιτισμού.

 

Πώς γίνεται αυτό;
Τα λιπάσματα που χρησιμοποιούνται συνήθως αυξάνουν την ποσότητα-βάρος των φυτών ή καρπών στο στρέμμα. Όμως δεν αυξάνονται ανάλογα και οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία (Β.Μ.Ι.) που περιέχουν τα φυτά που και αυτά είναι τροφή για τον οργανισμό μας. Έτσι ο οργανισμός μας θέλει υποσυνείδητα να τραφεί περισσότερο για να συμπληρώσει τις Β.Μ.Ι. Κατά συνέπεια τρώμε πιο πολύ φαγητό άρα και πιο πολλές θερμίδες, οι οποίες δεν καίγονται-μεταβολίζονται από το σώμα μας και αποθηκεύονται ως λίπος.